Permanente make-up

PMU *
Losse intake €45,-
Powder brows €375,-
Combi brows €395,-
Eyeliner boven €225,-
Eyeliner onder €225
Eyeliner onder en boven €325

* Prijzen zijn inclusief 1 nabehandeling. Deze wordt 6-8 weken na de eerste behandeling gedaan. Intake wordt verrekend bij PMU behandeling.

 

Bijwerken PMU, binnen 18 mnd.**
Losse intake €45,-
Powder brows €175,-
Combi brows €195,-
Eyeliner boven €125,-
Eyeliner onder €125,-
Eyeliner onder en boven

** Prijzen zijn 1 behandeling. Intake wordt verrekend bij PMU behandeling. 

De prijzen voor het bijwerken gelden voor PMU gezet bij Laura's, binnen 18 maanden na de nieuwe PMU. Heb je PMU elders laten zetten en wil je deze bij mij laten bijwerken? Boek gerust een intake, dan kijken we samen naar de wensen en welk tarief daarvoor gerekend wordt. 

 

 

 

Waarom kiezen voor PMU bij Laura's?

Het vak PMU-specialist is niet beschermd waardoor in feite iedereen na een korte cursus kan starten als PMU-specialist. Het aanbrengen van permanente make-up is een vak apart waar een goede en erkende opleiding voor nodig is.

Ik heb de BAO opleiding gevolgd bij SkinQuip, het officiële CKBRO geregistreerde opleidingsinstituut voor cosmetische- en medische micro-pigmentatie. Deze opleiding is een van de uitgebreidste opleidingen in PMU in Nederland. Waar je bij andere opleidingen 1 of 2 dagen les krijgt, is dit bij Skinquip 4,5 maand. Hierdoor wordt er naast alle praktijklessen ook erg veel aandacht besteedt aan de theorie achter het (veilig!) zetten van PMU.  SkinQuip is lid van de NEN normcommissie voor veilig tatoeëren, PMU en piercen. Deze commissie houdt zich bezig met de nieuwste Europese richtlijnen op dit gebied.

 

Pigmenten

Een heel belangrijk onderdeel van het veilig en mooi zetten van PMU zijn de pigmenten. Er worden helaas nog veel onveilige en verboden pigmenten in Nederland gebruikt. Zo kunnen deze pigmenten bijvoorbeeld giftige ingrediënten bevatten of allergische reacties veroorzaken, of op een andere manier schadelijk zijn in het lichaam. Belangrijk is om erop te letten dat de pigmenten die gebruikt worden voldoen aan de kwaliteitseisen die de NVWA stelt. Een van de verboden stoffen die nog in veel pigmenten te vinden is, zijn ijzeroxides. Onder een MRI scan of CT-scan kunnen hierdoor brandwonden ontstaan. Bovendien kleuren pigmenten die ijzeroxides bevatten na verloop van tijd vaak rood op. Controleer daarom voordat je een behandeling bij een salon boekt, welke pigmenten gebruikt worden en controleer deze bijvoorbeeld online op de website van de NVWA. Laura's werkt met de pigmenten van Swiss Color. Deze voldoen aan de hoogste normen op het gebied van hygiëne en veiligheid. Lees hier over alle voordelen van deze pigmenten:

 

GGD

Laura's is op 24 februari 2022 door de GGD gekeurd volgens de nieuwe keuringseisen van 2022. Deze keuring is 3 jaar geldig en moet dan weer opnieuw worden uitgevoerd. 

In Nederland geldt een wet die van toepassing is op het aanbrengen van cosmetische tatoeages en permanent make-up. De Hygiënerichtlijn voor permanente make-up is in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport opgesteld door het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid. PMU specialisten zijn verplicht deze richtlijnen na te leven. Permanente make-up specialisten hebben een vergunning van de GGD nodig. De GGD geeft deze alleen na een positieve inspectie. Zonder vergunning is het verboden PMU te zetten.

Je kunt online controleren of een salon waar PMU gezet wordt een GGD vergunning heeft op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl 

 

Hygiëne

Laura's werkt strikt volgens de richtlijnen die zijn opgesteld voor PMU door het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid. PMU specialisten zijn verplicht deze na te leven. Omdat er bij het plaatsen van PMU een kleine wond ontstaat, is er kans op besmetting van ziekten die via bloed worden overgedragen, zoals hepatitis B en C. Controleer daarom of degene die de PMU zet hygiënisch werkt. 

 

Een hygiënische werkwijze is belangrijk om te voorkomen dat de behandelde huid gaat ontsteken. 

  • De huid wordt voorafgaand aan de behandeling gedesinfecteerd.

  • Naald zijn per stuk verpakt en wordt alleen voor jouw behandeling gebruikt.

  • Tijdens de behandeling worden schone tissues gebruikt om de huid schoon te maken.

  • De behandelaar draagt handschoenen.

  • De behandelde huid wordt na afloop van de behandeling verzorgd.

 

Laura's werkt met medisch goedgekeurde PMU apparatuur. De apparatuur wordt geproduceerd van de hoogste kwaliteit materialen. Bij iedere behandeling wordt een nieuwe, steriele naaldmodule gebruikt. In Nederland moet een PMU-specialist met apparatuur werken waar een hygiëne-module in geplaatst kan worden. Dankzij een rubberen ring die bij de overgang is geplaatst, kan het pigment niet terug kan lopen in het handstuk. Hierdoor wordt de besmetting van de ene klant naar de andere voorkomen en is de apparatuur veilig en hygiënisch te gebruiken op iedere klant.