Swiss Color pigmenten

Waarom gebruik ik Swiss Color in mijn salon?

Als je kiest voor permanente make up wil je natuurlijk dat het veilig is en mooi blijft. Een heel belangrijk onderdeel hiervan is welk pigment gebruik wordt. Bij permanente make up wordt pigment in de huid aangebracht. Daarbij wil je zeker zijn van gezondheid, veiligheid en kwaliteit. Swiss color voldoet aan al deze eisen en nog meer:

- Compleet synthetische organische pigmenten.

- Pigmenten van de hoogste zuiverheid.

- Vrij van ijzeroxide.

- Geen conserveermiddelen, allergieverwekkers en geurstoffen.

- Getest door verschillende (onafhankelijke) geaccrediteerde laboratoria.

- Heeft de meest optimale pigmentgrootte, en wordt hierdoor niet door het lichaam opgenomen.

- Is fotostabiel, na verloop van tijd vervaagd de kleur op natuurlijke wijze, maar deze veranderd niet van kleur, naar bijvoorbeeld paars of rood.

- Snelle en vaste opname in de huid, dus geen uitlopende lijnen.

- Geschikt voor veganisten.

- Vrij van AZO, zware metalen, PAK en NDELA. Dit zijn stoffen die giftig of kankerverwekkend kunnen zijn, of een allergische reactie kunnen veroorzaken.

- Een van de weinige pigmenten die door de keuring komen bij RESAP.

- Goedgekeurd voor de nieuwe GGD eisen van 2022. 

 

Er zijn helaas nog veel merken die pigmenten met ijzeroxides gebruiken. IJzeroxides zijn zeer belastend voor het lichaam en kunnen vervelende sporen achterlaten. Ook kunnen ijzeroxides in de huid na verloop van tijd rood worden, omdat ijzer in combinatie met zuurstof in het bloed gaat oxideren, dus roesten! Ook is Swiss Color vrij van kobalt (dus geen groene verkleuring), en vrij van tartrazine (geen gele verkleuring).